Drie redenen waarom ook jij elektrisch zou moeten rijden!

Er is al jarenlang een transitie gaande in de automarkt. Steeds meer mensen stappen over van traditionele verbrandingsmotoren naar elektrische auto’s. Toch gaat deze transitie nog niet snel genoeg. Dit komt omdat mensen nog behoorlijk huiverig zijn voor het aanschaffen van een elektrische auto. Anno 2021 hoef je hier echter echt niet meer huiverig voor te zijn. In deze blog vertellen we hier meer over en hopen we ook jou te kunnen overtuigen van de elektrische auto! 

Actieradius 

De actieradius van elektrische auto’s is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Waar de eerste elektrische auto’s op de markt nog geen 250 kilometer konden rijden, zijn er anno 2021 elektrische auto’s met een actieradius van meer dan 600 kilometer. Dit zijn natuurlijk de allerduurste modellen, maar ook een budgetmodel als de Peugeot e-expert rijdt gemakkelijk 300 kilometer! De gemiddelde Nederlandse autorijder legt iedere dag veel minder af dan dit, dus dit zou je niet moeten belemmeren in de aanschaf! 

Besparen 

Een elektrische auto is in de regel iets duurder dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor. De auto is echter enkel duurder als het gaat om aanschaf. De kosten die je na aanschaf van de auto maakt zijn vele malen lager. Zo betaal je geen wegenbelasting en betaal je daarnaast voor een volle batterij stukken minder dan voor een volle tank. Het rijden in een elektrische auto is op de lange termijn dan ook ontzettend voordelig! Wanneer je het aanschafbedrag toch te duur vindt kun je natuurlijk altijd kiezen voor het elektrische auto leasen. De aanschafprijs hoeft dus ook geen issue te zijn! 

Het milieu 

Het klimaatprobleem ontkennen kan anno 2021 eigenlijk niet meer. Het is dan ook aan een ieder de verantwoordelijkheid om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Het aanschaffen van een elektrische auto is een van de beste dingen die je kunt doen als consument als het gaat om bijdragen aan een beter klimaat. Dit zal niet alleen van positieve impact zijn op het milieu, maar zal jou persoonlijk ook een goed gevoel geven. Tijdens iedere autorit zal je het gevoel ervaren dat je jouw bijdrage levert aan het oplossen van het klimaatprobleem.